Mommilanjärven paras soutukilpailu

Mommi lanjar vensoutelu  » Uncategorized »  Mommilanjärven paras soutukilpailu
0 Comments

Mommilanjärvellä on vuosittain järjestettävä soutukilpailu, johon osallistuu sadoittain soutajia eri puolilta maata. Se on ainutlaatuinen tapahtuma, jossa kaikki osanottajat samaistuvat kamppailemaan voitosta. Tämä kilpailu on kerännyt paljon harrastajasoutajia ja asiantuntijoita.

Mommilanjärvi tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka on todella merkittävä kilpailukokemus. Järven ympärillä on kaunis luonto sekä rantoja, jotka auttavat pitämään painopisteet tasapainossa aaltojen ja keinotekoisten esteiden välillä. Lisäksi valtameri ja vesivoimakeskus ovat muodostaneet upean silhuetin keskellä jokirantaa.

Tulokset saadaan nopeasti ja oikein. Jokainen palkinto jaetaan sopivasti suhteessa suorituskykyyn. Kilpailun järjestelytoimintaan osallistuvat toimitsijat tekevät kilpailusta kilpailijoille turvallisen ja hauskan.

Mommilanjärvi on tullut tunnetuksi parhaana soutukilpailuna maassamme. Sen hitaan virtauksen ja vaihtelevan kelluvuusastetta takaavat mahdollisuudet kilpailussa onnistumiseen. Ainoa asia poikkeaa muihin maisemiin nautittavasta luonnosta ja soutukoulutuksesta. Erityisen tunnetuksi Mommilanjärven soutukilpailu on tehnyt kaksipyöräisen osuuden myötä.

Mommilanjärven soutukilpailu tarjoaa haasteita kaiken tasoisille soutajille. Kilpailu on järjestetty jo lähes 30 vuotta ja se houkuttelee osallistujia eri puolilta Suomea. Tunnetuimpana kilpailusarjana on kahden hengen avovesikilpailu, joka on suosittu myös elokuussa järjestettävän pienimuotoisen tapahtuman yhteydessä.

Kilpailu tarjoaa haasteita aloitteleville soutajille sekä kokeneemmille kilpatallikkoille. Ensimmäisenä osanottajana voi olla aloittelija ja edistyneempi soutaja samassa veneessä ja mahtavia kilpailunäkymiä auringon lepattessa Mommilanjärvellä. Vauhtia antavat virtaukset, tuulen virrat ja aurinko tekevät tästä pienestä järvestä oivallisen valinta ohjaamaan veneen voimaa ja löytämään itselleen paras reitti maaliin.

Soutukilpailun lisäksi tapahtuma tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtuman yhteydessä juhlitaan soudun satavuotista historiaa ja musiikkiesitykset tuovat pientiloihin ja laavulle iloa ja viihdettä. Veneelliseurueita tervehditään tapahtumapaikalle saapumisen yhteydessä ja iltamissa viipyillen voi nauttia saunomisesta tai halailemalla grillattua herkkupalaa laavulla.

Kesä on saapunut ja se merkitsee jo perinteisesti järjestyksellistä soutukilpailua Mommilanjärvellä. Kilpailu houkuttelee vuosittain entistäkin isompia yleisöjä, ja tulevana vuonna näyttääkin siltä, että se on kuumempaa kuin koskaan. Kilpailu alkaa 20. heinäkuuta ja jatkuu aina 21. heinäkuuta asti. Tapahtuman jokaisena päivänä nautitaan hauskasta tunnelmasta ja kilpailemalla yritetään ponnistaa itsensä ensimmäisiin sijoihin veneen soutamiseksi rataa myötäilevien virtojen ja tuulten avulla.

Tynnyrissä jokaiselle osallistujalle jaetaan narusta tehty vesitikku, joka auttaa soutajaa pysymään aallonharjalla ja kompuroimasta virroista löytämisen taitojesi mukaan polkua oikeaan suuntaan. Voittaja palkitaan henkilökohtaisilla palkinnoilla ja tunnustuksella.

Kilpailupaikka tarjoaa maagisen tunnelman isoja puustoja, laineita ja valon kieltä sinisen järven äärellä. Kannattaa suunnata lomallesi Mommilanjärvelle kokemaan unohtumatonta kilpailutunnelmaa.

Mommilanjärven soutukilpailu on jo vuosikymmeniä pidetty juhla monille venelajien edustajille ja harrastajille. Joulukuussa järvellä järjestettiin taas vuoden paras soutukilpailu, ja seuraavaksi kerrataan tapahtuman päätteeksi syntynwät innostuneet mielipiteet.

Kisaajat olivat yksimielisiä siitä, että Mommilanjärven soutukilpailu tarjoaa taitavan ja vaativan soutureitin, jonka avulla kilpailija voi pystyttämään perustan upealle suoritukselle. Eri luokkiin osallistuvilla oli esimerkiksi mahdollisuus harjoitella matkan varrella olevia kurveja tai kovettaa maksimaalista nopeuttaan.

Ravintola- ja telttakyläalueen ansiosta osallistujat viihtyivät kilpailun ajan erinomaisesti. Paikan päällä olivat muun muassa grillauspaikka sekä mahdollisuus lainata takkeja ja hanskia. Alueelta löytyi myös hienoja elämyksiä tarjoavia palveluja, kuten majakkaluonto, saunanvuokrausta, melontaa sekä erilaisia urheiluvarusteita.

Kilpailun perinteinen palautepalaute painotteli hyödyn ja viihteen yhdistely, ja se antoi harrastajille erittäin oikeutetusti vaikutelman ainutlaatuisesta tapahtumasta joka on jo vuosien ajan tuonut iloa alueelle. Yleensä palaute oli yksimielisesti erittäin positiivinen ja kisaajat jatkoivat kiittelevien sanojen lausumista tapahtuman suurenmoisuudesta aina sen viimeisiin hetkiin asti.

Kaiken kaikkiaan Mommilanjärven soutukilpailu ei tuottanut vain erinomaisen tilaisuuden surffaamiseen, vaan se tarjosi myös lukuisia lisäelämyksiä osallistujille. Kilpailussa nautittavasta tunnelmasta ja siitä saadusta koosta harrastajat saivat mahdollisuuden kokea alan parhainta kilpaeloa.